Denne personvernerklæring redegjør for behandling av personopplysninger for selskapene tilknyttet Advanced Medical Support (AMS).  Selskaper som er tilknyttet Advanced Medical Support er: AMS Holdings AS, AMS Assistanse AS, AMS Transport AS og AMS eOmsorg AS. Personvernerklæringen omfatter også eClinic, som AMS bruker som varemerke.

Gjelder for alle ansatte, leverandører, samarbeidspartnere, pasienter

Innledning

AMS er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. I denne personvernerklæringen forklarer vi derfor hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern. 

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn og kontaktinformasjon, kjøpshistorikk eller informasjon om interesser. 

AMS behandler personopplysningene dine i samsvar med kravene i personopplysningsloven (GDPR). Personopplysningsloven regulerer hvordan personopplysninger som samles inn fra bruk kan og vil bli behandlet, hvordan de er sikret, hvem som kan få tilgang til informasjonen og om dataene kan utleveres til en tredjepart.

FORRETNINGSKLASSIFISERING AV PERSONLIGE DATA

Våre kunders og brukeres personlige informasjon er klassifisert som intern og konfidensiell informasjon og lagres og administreres som sådan under begrenset tilgangsrettighet.

Bruk av personopplysninger følger personopplysningsloven. AMS behandler personopplysninger i henhold til personopplysningsloven med grunn i ditt samtykke eller fordi det er lovpålagt (medisinsk journal). Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med deg som registrert bruker. Samtykke til behandling av personopplysninger kan når som helst trekkes tilbake.

Vi, som behandlingsansvarlig, vil sørge for at vi bruker personopplysninger om deg i samsvar med lovens regler.

1. Hvilke personopplysninger har vi om deg?

Avhengig av hvilken informasjon du gir oss, hvordan du bruker våre tjenester, og hvilke tillatelser du gir oss, har vi disse opplysningene om deg:

Ved registrering på vår nettside/tjeneste, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss, slik som navn, e-postadresse og mobilnummer. I enkelte tilfeller behøver vi adresse for å nå deg per post eller vite mer om hvor du befinner deg. Informasjonen du oppgir kan også utdypes ved hjelp av oppslagstjenester.

Din enhet og din internett-tilkobling: Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter (mobil/PC, operativsystem og nettleser). Vi kan samle informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id og informasjonskapsler.  

Bruk av tjeneste eller kjøp: registrerer informasjon om din bruk av tjenestene, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene samt hvilke funksjoner du har brukt på sidene våre.  

Informasjon vi får når du noe fra oss, som hva du har kjøpt, kortnummer og betalingsmetode (f.eks. Visa).  Om du har brukerkonto hos oss vil du få oversikt over dine tidligere kjøp i din brukerkonto. 

Informasjon du gir oss når du har kontakt med oss, som eposter sendt mellom oss. 

Opplysninger vi får fra andre kilder: Vi kan motta opplysninger om deg hvis du bruker noen av de andre tjenestene vi
tilbyr. Vi samarbeider også tett med tredjeparter (f.eks. forretningspartnere, leverandører av tekniske tjenester og søkemotorer) og kan motta opplysninger om deg fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig
tilgjengelige. 

Vi er lovpålagt til å holde på visse personopplysninger. Eksempel på dette er om forskrift om pasientjournal

For den medisinske delen av tjenestene vi tilbyr kan vi trenge en rekke opplysninger fra deg. Vi bruker ikke automatiserte avgjørelser eller bygger brukerprofiler basert på personlig informasjon du oppgir til oss. AMS kjøper, leier eller selger ikke personopplysninger om deg.

2. Hvorfor samler vi inn brukeropplysninger?

Vi samler inn bruker- og personopplysninger i våre tjenester med følgende formål:

  1. Tilby nettside: Vi bruker opplysninger for å tilpasse vår nettside til det tekniske utstyret du bruker. Vi kan også bruke opplysningene til å tilpasse innholdet på vår nettside og app til hva vi tror du er interessert i. 
  2. Bestillinger: Vi bruker opplysninger for å gjennomføre din bestilling, for å levere tjenester, motta betaling og lagre kjøpshistorikk. 
  3. Opprette brukerkonto: Vi bruker opplysninger dersom du oppretter brukerkonto, bl.a. for å gi deg tilgang med brukernavn og passord, for å lagre din kontaktinformasjon og betalingsinformasjon, og for at du kan se din kjøpshistorikk. 
  4. Statistikk: Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender for å forbedre og videreutvikle våre produkter og tjenester. Vi gjør dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg. 
  5. For å forhindre misbruk av tjenestene våre: Vi bruker personopplysninger for å forhindre forsøk på misbruk, svindel,
    “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

3. Kategorier av personopplysninger, formål og behandlingsgrunnlag

AMS behandler personopplysninger etter følgende behandlingsgrunnlag.

  1. Med ditt samtykke
    Når du som kunde i vår tjeneste har gitt samtykke til at vi kan samle inn dine
    personopplysninger. 
  2. Henvendelser fra deg (inkl. kommunikasjon, support, kundeservice m.m.)
    Når du henvender deg til oss via nettsiden (kontaktskjema, kommentarfelt, kommunikasjonsverktøy), på e-post, via telefon (anrop, tekstmelding) eller sosiale medier, behandler vi personopplysninger. Avhengig av hvor og hvordan
    du sender oss melding, kan dette være kontaktinformasjon, IP-adresse og øvrige opplysninger du velger å sende til oss. 
    Vi gjennomgår, arkiverer og sletter henvendelser etter behov. Henvendelser vi er pliktig til å oppbevare, som dokumentasjon i forbindelse med en reklamasjon-/klagesak, lagres til fristen for å reklamere/klage er utløpt (to eller fem år).
    Regnskapsmateriale oppbevares inntil fem år, etter reglene i bokføringsloven. 
  3. Kjøp av produkter og tjenester 
    Når du benytter tjenester fra oss behandler vi personopplysninger som kontaktinformasjon, bestillings- og betalingsinformasjon og kjøpshistorikk.  
    Formålet er å levere produkter og tjenester til deg etter bestilling/kjøp, og for ha en historikk over solgte produkter og tjenester.  
  4. Markedsføring i eksisterende kundeforhold 
    Under ditt kundeforhold til oss, kan vi kommunisere med deg via elektronisk kommunikasjon i henhold til markedsføringsloven, samt Forbrukertilsynets veiledning. 
    Eksempler kan være nyhetsbrev, henvendelser om innhold, tjenester og arrangementer fra oss, via e-post, telefon, SMS og sosiale medier.  Du kan når som helst melde deg av markedsføring på e-post og SMS.  
    Er du ikke en aktiv kunde sender vi deg kun markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke.  
  5. Spørreundersøkelser 
    Det kan være ønskelig å spørre deg om hvordan du opplever våre tjenester. Vi informerer alltid om formålet med spørreundersøkelser vi gjennomfører, og om de er anonyme eller ikke. Vi deler ikke informasjonen med andre, eller bruker den til andre formål enn det vi har oppgitt. Ved anonyme undersøkelser samles ingen personopplysninger inn.
    Opplysningene lagres så lenge det er relevant for formålet, eller inntil du trekker samtykket ditt tilbake og eventuelt ber om at de blir slettet.

4. Hvem vi deler personopplysninger med?

For å kunne drive vår virksomhet er det noen ganger nødvendig å dele personopplysningene dine med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre brukeropplevelse.  

Eksempler på dette er:  

Vi krever at alle vi deler personopplysningene dine med, sikrer dataene dine i henhold til god informasjonssikkerhet, og etter kravene i personvernforordningen. Vi inngår databehandleravtale med alle leverandører.  
 
Du kan kontakte oss for kontaktinformasjon til relevante samarbeidspartnere og leverandører.

5. Personopplysninger delt med tredjepart

I følgende tilfeller vil persondata kunne bli delt med en tredjepart: 

AMS sørger for at alle databehandlere er underlagt samme taushetsplikt som personell ansatt hos AMS og at avtaler om bruk av databehandler oppfyller personopplysningslovens krav til bruk av databehandlere/ innhold av databehandleravtaler.

6. Dine rettigheter

Personopplysninger er opplysninger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og historikk av din bruk av våre tjenester.  

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven.

Du kan benytte deg av dine rettigheter ved å sende oss en e-post: [email protected]. Du har krav på svar så raskt som mulig, og senest innen 30 dager.  

Mer informasjon om dine rettigheter finnes på Datatilsynets sider. Her er en kort oppsummering: 

Du kan ha rett til å be oss å:

Vær klar over at det finnes begrensninger i disse rettighetene. Ta gjerne kontakt med oss hvis du vil ha mer informasjon om dette. Hvis du mener at vi behandler personopplysninger i strid med personopplysningsloven, har du rett til å klage til Datatilsynet. Før du eventuelt gjør dette, vil vi gjerne at du kontakter oss slik at vi kan besvare dine spørsmål eller oppklare eventuelle misforståelser.

7. Pasientkonsultasjoner på video

Med videokonsultasjon mottar du AMS´ tjenester via en digital enhet (PC/mobil, nettbrett).  

Når du benytter tjenesten gir du også samtykke til at AMS kan sende timepåminnelse per
SMS.  

8. Sikkerhet

AMS tar informasjonssikkerhet alvorlig og sørger alltid for å gjøre vårt beste for å ivareta dine personopplysninger jfr gjeldende lovverk.  

9. Overføring av personopplysninger utenfor EU/EØS

Noen ganger overfører vi personopplysninger utenfor EU/EØS, for eksempel der vi bruker leverandører utenfor EU/EØS for å håndtere dine opplysninger for å tilgjengeliggjøre tjenester via nettsiden vår, for å muliggjøre betaling, for sikkerhet og ellers for å kunne drive virksomheten vår på en trygg og effektiv måte. 

Overføring av personopplysninger til utenfor EU/EØS er kun tillatt til land EU-kommisjonen har godkjent, eller under nødvendige garantier etter personvernforordningen.

Eksempel på slik garanti er Privacy Shield for leverandører vi bruker med tilhold i USA, og bruk av EUs standardkontrakter eller bindende virksomhetsregler.

Ta kontakt dersom du ønsker å vite hvilke leverandører vi bruker utenfor EU/EØS, og få tilgang til dokumentasjon av nødvendige garantier.

10. Cookies

Vi bruker cookies på våre nettsider for å sikre funksjonalitet på nettsiden, analysere nettrafikk og se hvilke områder på vårt nettsted du har besøkt.

11. Endringer i personvernerklæringen

Vi vil kunne oppdatere personvernerklæringen fra tid til annen. Du vil få beskjed om endringer av betydning. Du vil alltid finne siste versjon av vår personvernerklæring på nettsiden.

Kontaktinformasjon 

Vår kontaktinformasjon er: 

E-postadresse: [email protected]  Telefon: +47 4000 2640 

Ikke send personlig eller helserelatert informasjon om deg selv i e-post til AMS.